Declaratie de Principii
Ordinul Militar Sfanta Maria
Crestin Ortodox
 

"Ordinul Militar Sfanta Maria – Crestin Ortodox" își propune să ducă mai departe datinile, tradițiile in ceea ce priveste Respectarea si promovarea Cultului pentru eroii Neamului Romanesc si ai Armatei Romane precum si moștenirea culturală a sfinţilor ierarhi, preoţilor şi diaconilor slujitori ai Bisericii Ortodoxe Române, care s-au săvârşit muceniceşte şi au mărturisit şi au apărat cu jertfelnicie credinţa ortodoxă, neamul şi ţara noastră; sfinţilor cuvioşi şi cuvioase care s-au săvârşit trăind deplin viaţa călugărească şi care, prin pilda vieţii lor şi prin rugăciune, au hrănit duhovniceşte pe toţi drept-credincioşii; sfinţilor martiri din orice treaptă harică sau stare obştească şi toţi aceia care prin pătimirile şi sângele lor martiric au primit cununa sfinţeniei; sfinţilor români ucişi de oştile păgâne sau ale altor asupritori de-a lungul veacurilor, precum şi cei care au căzut în luptă cu aceştia sau în amară robie pentru credinţă, Biserică şi neam; sfinţilor care s-au săvârşit luptând cu arma cuvântului pentru apărarea credinţei, a Bisericii Ortodoxe şi a bine-credincioşilor ei fii; tuturor celorlalțí sfinţi creştini ortodocşi români din toate timpurile şi de pretutindeni, ştiuţi şi neştiuţi, care au sporit în dragostea pentru Hristos, fapte bune, rugăciune şi virtuţi creştine, pe care Dumnezeu i-a scris în Cartea Vieţii.

Acestea sunt reperele morale ale cavalerilor și doamnelor și constituie "Izvorul spiritual" și sacerdotul Ordinului.

Structurile și esența ei sunt de ordin moral și autocrat.

Ordinul Militar Sfanta Maria – Crestin Ortodox își îndreaptă eforturile spre perfectibilitatea omului, aproapele fiind considferat Frate sau Soră intru dreapta credinta crestin-ortodoxa; astfel, prin iubire poți deveni mai bun, mai luminat, mai drept, mai tolerant și deci mai folositor societății. Ordinul dezvoltă cercetări aprofundate în sfera datinilor, traditiilor si istoriei neamului nostru Romanesc, precum și a studiilor aprofundate ale invataturilor Bisericii Ortodoxe Romane.

Ordinul Militar Sfanta Maria – Crestin Ortodox nu impune nici o limită în căutarea Adevărului.

Ordinul Militar Sfanta Maria – Crestin Ortodox luptă pentru respectarea drepturilor omului, pentru respectarea legilor, tradițiilor patriei, precum și a promovării civilizației din Carpați – Patria mamă a Europei – Gradină a Maicii Domnului.

Ordinul face front împotriva ignoranței, violenței, corupției și necinstei între oameni și popoare, luptă împotriva ateismului si sustine neconditionat credinta crestin-ortodoxa si valorile Bisericii Ortodoxe Romane.

Propune dialogul și toleranța, construiește punți care apropie, atenuând ceea ce ne separă.

Ordinul Militar Sfanta Maria – Crestin Ortodox contribuie la progresul omenirii, crează organisme pentru înfrățirea națiunilor, organisme cu caracter universal, garanție a păcii, a înțelegerii între popoare, militând pentru a elimina abuzul și împilarea.

Ordinul Militar Sfanta Maria – Crestin Ortodox nu este o societate secretă, scopurile ei nobile sunt cunoscute public. Ordinul nu recunoaste structurile care promoveaza ateismul.

Intrarea în Ordin este permisă oricărui bărbat sau femeie de religie crestin-ortodoxa, care prin muncă, perseverență și cinste și-a câștigat stima și respectul societății si care crede cu tarie si neconditionat in valorile Bisericii Ortodoxe Romane.

Ca să fii Cavaler trebuie să crezi cu tărie în credinta crestin-ortodoxa, in Sfânta Maria, în voința Sa revelată, să-ți iubești patria până la sacrificiul suprem, să-ți iubești și să-ți respecți familia, Biserica și Ordinul ca pe tine însuți.

Adversarii Ordinului Militar Sfanta Maria – Crestin Ortodox au fost și sunt: ignoranța, reaua voință, obscurantismul cultural și ideologic, minciuna, lașitatea, ateismul, necinstea, falsificarea istoriei, totalitarismul și extremismul de orice fel.

”Cunoaște-te pe tine însuți, iubește-ți aproapele, ajută-l, respectându-i demnitatea”și ”Crezând vei ajunge să vezi”, iată regulile de aur ale Ordinului.

Astfel, Sfânta Maria ne va îngădui să ne apropiem de strălucirea puterii ei.

Ordinul Militar Sfanta Maria – Crestin Ortodox din România aduce un pios omagiu celei care a fost un model de caritate – Regina Maria.

Aceasta a contribuit la dezvoltarea societății, la realizarea Unirii Principatelor și la încheierea tratatelor de pace care au legitimat Independența și Marea Unire, ca un drept just și imprescriptibil asupra întregului teritoriu românesc. Pentru acest fapt – Ordinul o omagiază ca Suveran Mare Comandor AD HONOREM IN AETERNUM.

ro en en

aplica-online donatii

icoana-sfanta-maria

Institutul de Terapii Complementare si Prim-Ajutor <<Sf. Pantelimon>>

servicii-prim-ajutor-de-baza-Ordinul-Maria

emergency-services-registrul-paramedicilor-Ordinul-Maria

IAFC-Emergency Services - Membership Institutul de Terapii Complementare si Prim-Ajutor

Vizitatori Online

We have 3 guests and no members online

senior-resist-ingrijire-la-domiciliu-Ordinul-Maria

senior-business-mentenanta-de-portofoliu-Ordinul-Maria

senior-plus-centre-recuperare-terapii-alternative-Ordinul-Maria

senior-mixt-travel-excursii-recreative-Ordinul-Maria

senior-px-market-centre-logistice-Ordinul-Maria

senior-transfer-servicii-funerare-transfer-international-Ordinul-Maria

DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL TAU

FACILITATI MEMBRII