Intrebari Frecvente

1)  Ce fel de organizatie este Ordinul Militar Sf. Maria
Ordinul Militar Sf. Maria este un O.N.G. cu sediul central in Brasov Romania este o miscare crestina care isi bazeaza invataturile pe simbolismul dar si radacinile spiritual crestine ale bisericii ortodoxe.
Misiunea Ordinului este in principal de a veni in intampinarea nevoilor umane prin programele pe care le genereaza in parteneriat cu Asociatiile Militarilor in rezerva si retragere dar si cu Asociatii si Sindicate ale pensionarilor civili.

2)  Ce fel de servicii si programe presteaza Ordinul
Ordinul acopera doua zone de activitate :
a) Sprijinirea si sustinerea neconditionata a bisericii ortodoxe in special prin programe sociale si prim ajutor de baza adresate celor din mediul rural.
b) Activitati sociale, umanitare dar si programele personalizate sunt marci inregistrate: senior#rezist, senior#business, senior#plus, senior mixt travel, senior PX market, senior#hostel, senior#transfer.

3)  De ce se numeste Ordinul Militar ,,Sfanta Maria”
Pentru ca se adreseaza in special asociatiilor si cadrelor militare provenind din domeniul apararii si in particular Asociatiilor pensionarilor civili.
- Pentru ca, conducerea si structura are o component de conducere ierarhizata si militara conform uzantelor international in ceea ce priveste dreptul heraldic si organizarea ordinelor.
- In memoriam Regina Maria
- Si pentru ca la Brasov in 8 septembrie 2010 Ordinul a solicitat ierarhilor Bisericii Ortodoxe sa atribuie ca patroana spiritual a Regiunii pe ,,Sf. Maria”.

4)  De ce se foloseste terminologia militara?
Intr-o lume macinata de razboaie si conflicte termenul poate parea nepotrivit. Asa cum am spus-o in prezentarea Ordinului titulatura este data de conceptual de organizare.

5)  De unde provine finantarea
Finantarea noastra provine din surse interne, taxe,organizari de baluri de caritate si evenimente,donatii, accesari fonduri si programe si/sau participari si actiuni la diferite societati comerciale, precum si din valorificarea diferitelor brevete de inovatie proprie ale Ordinului Militar ,,Sf. Maria”.

6)  De ce poarta uniforma membrii Ordinului Militar Sf. Maria
Purtam uniforma Ordinului tocmai pentru a scoate in evidenta apartenenta la el. Uniformele noastre ne reamintesc mereu ca suntem o parte a luptei pentru bine, pentru toleranta, pentru intrajutorarea celui de langa noi si ca luptam impotriva raului adus semenilor nostri. Uniforma ne aduce aminte in spatiul public de rostul nostru in societate de prim ajutrt de baza – care se constituie ca o permanenta – si nu ca optiune temporara.

ro en en

aplica-online donatii

icoana-sfanta-maria

Institutul de Terapii Complementare si Prim-Ajutor <<Sf. Pantelimon>>

servicii-prim-ajutor-de-baza-Ordinul-Maria

emergency-services-registrul-paramedicilor-Ordinul-Maria

IAFC-Emergency Services - Membership Institutul de Terapii Complementare si Prim-Ajutor

Vizitatori Online

We have 3 guests and no members online

senior-resist-ingrijire-la-domiciliu-Ordinul-Maria

senior-business-mentenanta-de-portofoliu-Ordinul-Maria

senior-plus-centre-recuperare-terapii-alternative-Ordinul-Maria

senior-mixt-travel-excursii-recreative-Ordinul-Maria

senior-px-market-centre-logistice-Ordinul-Maria

senior-transfer-servicii-funerare-transfer-international-Ordinul-Maria

DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL TAU

FACILITATI MEMBRII