Spiritualitatea
Ordinului Militar Sfanta Maria
Crestin Ortodox
 

Valorile spirituale ridicate ale Cavalerilor sunt virtuțile religioase, asa cum sunt ele prezentate in simbolistica si spiritualitatea Bisericii Ortodoxe, unde viața este religie și a fi religios înseamnă a trăi. A fi un Cavaler sau o Doamnă din O.M.S.M. este un dar în care individul trebuie să găsească perfecțiunea religioasă. Îmbogățiți prin credința ereditară a precedesorilor noștri, fiecare dintre noi trebuie să învețe să iubească, să respecte și să coexiste cu toți oamenii de bună-voință care nu au aceleași crezuri sau tradiții. Trebuie să găsim, între noi, o formulă de iubire și înțelegere între popoare pentru a promova uniunea pe baze comune ca expresie a vieții fondate pe valorile pure, pe valoarea carității și acea dispoziție sufletească care îndeamnă ființa umană să gândească în termeni favorabili în raport cu aproapele și de a-i face bine acestuia cu religii și crezuri diferite. Să găsim comuniunea pe baze comune ca expresie a carității supreme dar și, discret evitând a ne deranja frații intru credinta inutil, fiecare dintre noi trebuind să respecte cu strictețe principiile și tradițiile credinței sale de apartenență fără concesii imposibile și inutile și fără a compromite principiile credinței noastre ortodoxe. În sens teologic, cuprinzând dragostea supremă de Dumnezeu și bunăvoință față de specia umană. Diferențele între popoare nu pot fi puse pe seama modalității sau a limbii în care toți ne rugăm, unul dintre cele mai mari mistere ale credinței constând în conștientizarea faptului că suntem milioane de oameni în lume, gândind diferit, în limbi diferite, în locuri diferite, în timpuri diferite, cu dogme diferite, dar ne rugăm aceluiași Dumnezeu. Sunt de admirat sacrificiul și eforturile depuse de-a lungul mileniilor de toate curentele și organizațiile religioase care au profesat credința, caritatea, toleranța și mila, făcând să ajungă până la noi Cuvântul lui Dumnezeu. Principala preocupare a Ordinului Militar Sfinta Maria – Crestin Ortodox este ca sub simbolul Sfintei Maria, să unească într-un dialog al tolerantei popoare și națiuni.

Sărbătorile naționale ale Ordinului

Art.1 Ordinul se află sub patronajul Sfintei Maria. Sărbătorile Naționale ale Ordinului sunt:

  • 8 Septembrie - Ziua Sfintei Fecioare Maria
  • 23 Aprilie - Ziua Sf. Mare Mucenic Gheorghe
  • 27 Iulie - Ziua Sf. Pantelimon
  • 30 Noiembrie - Ziua Sf. Andrei

Sarbatorile nationale sunt celebrate în fiecare an și astfel toți Cavalerii și Doamnele de orice grad trebuie să comemoreze aceste zile, dacă este posibil, alături de membrii din Ordin. Se vor depune coroane de lauri în locurile sacre ale Sfintei Maria, precum si la mormintele si operele comemorative de razboi din Romania sau strainatate în orice parte a lumii unde este prezent Ordinul. Aceste manifestări comemorative, vor fi completate cu acțiuni de întrajutorare ale persoanelor aflate în dificultate, in special pe data de 25 decembrie ale fiecarui an in semn de aducere aminte a zilei cand Ordinul a fost fondat.

Art. 2 Limba oficială. Limbile oficiale ale Ordinului sunt: română, engleză.

Art.3 Decorații și steaguri
Steagurile, insignele, mantalele, stemele și sigiliile O.M.S.M.sunt cele transmise de către Ordinul Militar Sfanta Maria – Crestin Ortodox.

 

ro en en

aplica-online donatii

icoana-sfanta-maria

Institutul de Terapii Complementare si Prim-Ajutor <<Sf. Pantelimon>>

servicii-prim-ajutor-de-baza-Ordinul-Maria

emergency-services-registrul-paramedicilor-Ordinul-Maria

IAFC-Emergency Services - Membership Institutul de Terapii Complementare si Prim-Ajutor

Vizitatori Online

We have 5 guests and no members online

senior-resist-ingrijire-la-domiciliu-Ordinul-Maria

senior-business-mentenanta-de-portofoliu-Ordinul-Maria

senior-plus-centre-recuperare-terapii-alternative-Ordinul-Maria

senior-mixt-travel-excursii-recreative-Ordinul-Maria

senior-px-market-centre-logistice-Ordinul-Maria

senior-transfer-servicii-funerare-transfer-international-Ordinul-Maria

DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL TAU

FACILITATI MEMBRII