logo senior business mentenanta de portofoliu Ordinul Maria

 

  • Ordinul Militar ,,Sfanta Maria” este o organizatie non-profit, de origine crestina avand o structura si o ierarhie in aparatul de comanda si conducere semi-militara si autocrata.
  • Misiunea sociala a Ordinului este aceea in a promova egalitatea de sanse indiferent de varsta, sex, etnie, stare sociala dar si promovarea valorilor crestine.
  • Misiunea prioritara a Ordinului Militar Sfanta Maria este aceea de a contribui la gasirea unor rezolvari ale problemelor pentru persoanele in varsta (din cadrul Asociatiilor Militarilor in rezerva si retragere dar si ale celor de pensionari civili) prin oferirea unor solutii temporare dar totodata  si creearea mediului  in cadrul structurilor acestora  de dezvoltare a unor programe care sa asigure aptitudini pentru modele de economie sociala si sustenabilitate economica intr-o societate concurentiala suficient de intoleranta si reticenta fata de cei varstnici.

Programul Senior # Business

  • Programul Senior # Business  este un model social creat de Ordinul Militar ,,Sfanta Maria “ in parteneriat cu asociatiile de pensionari militari si civili in vederea organizarii si functionarii unei retele de rezistenta pentru seniorii aflati in nevoie si pentru mentenanta de portofoliu (administrarea, intretinerea imobilelor acestora precum si optimizarea fluxurilor financiare ale veniturilor acestora).

        Ordinul Militar Sf. Maria a creat programul Senior # Business in urma analizei datelor statistice rezultand  faptul ca un numar din ce in ce mai mare de persoane varstnice ( seniori se confrunta cu probleme legate de patrimoniu- contracte false de inchiriere, sedii fictive de societati comerciale, insusirea veniturilor acestora de persoane neautorizate, neputinta platii taxelor si obligatiilor curente ca urmare a indisponibilitatii temporare la pat, internare, invaliditate, intrarea in locuinta seniorilor a unor persoane necunoscute sub pretextul intretinerii, etc.).

        Programul pe care dorim sa il desfasuram se doreste a fi derulat in parteneriat cu Asociatiile Militarilor in rezerva si retragere si cele civile impreuna cu Jandarmeria Romana si Politia Comunitara de pe raza de responsabilitate teritoriala unde Ordinul isi desfasoara activitatea.

         Activitatea va consta in actiuni de prevenire a seniorilor ca victime ale faptelor antisociale (sesiuni de comunicari, mese rotunde, workshop-uri, etc) precum si interventii conform prevederilor si competentelor legale in vigoare la solicitarea seniorilor cand se afla intr-o situatie de urgenta pentru limitarea si inlaturarea pericolului imminent la care este supusa (activitatea se va desfasura partenerial si cu sectia de asistenta religioasa din cadrul Ministerului Afacerilor Interne). 

 

Programe derulate:

• Serviciul pentru plata taxelor, impozitelor si a altor obligatii datorate statului
• Serviciul pentru plata utilitatilor imobilului (imobilelor) aflate in portofoliu
• Asistenta juridica si monitorizare a contractelor de inchiriere dintre proprietarul (senior) si chirias
• Asistenta juridica si monitorizare a contractelor de inchiriere dintre proprietarul (senior) si firma chiriasa, monitorizarea incidentelor in legatura cu obligatiile chiriasului si incidentele juridice
• Efienticizarea fluxurilor de capital
     - O mai buna gestionare a resurselor
     - Crearea unor venituri suplimentare sustenabile
     - Reducerea costurilor prin optimizarea consumurilor
• Gestionarea temporara sau pe termen lung a imobilelor pe perioada de imobilizare spitaliceasca, plecare in strainatate sau optiunea de azilant ( nn-seniorul se interneaza intr-un azil dar doreste sa pastreze fructul (banii) rezultati in urma administrarii imobilului
     - Gestionarea de catre Ordinul Militar Sf. Maria prin departamentul de specialitate coordonator al programului senior (travel) mixt a imobilelor puse la dispozitie de seniorii care doresc sa isi completeze veniturile si organizarea unui serviciu hotelier sub brandul (senior hotel).
     - Programul se desfasoara pe doua paliere
       1) Crearea unei retele nationale de sistem senior hotel pentru programe de motilitate si excursii recreative a persoanelor in varsta la preturi reduse.
       2) Organizarea unui sistem de intrajutorare locative pentru cei aflati in regiunea rurala dar care temporar doresc sa vina la oras (controale medicale, supravegherea unui apartinator aflat in spital, etc)
• Asistenta (consiliere) in intretinerea, remedierea, zugravirea imobilului:
     - prin firme de specialitate
     - prin interventia corpului de voluntari membrii ai asociatilor de pensionari (agreati si scolarizati de Ordin).
• Asistenta si consiliere juridica in vanzarea imobilelor
• Consiliere economica in deschiderea conturilor
• Consiliere economica privind optimizarea depozitelor
• Asistenta in mutarea lucrurilor dintr-un imobil in altul:
     - Prin firme de specialitate
     - Prin interventia corpului de voluntari membrii ai asociatiilor de pensionari validati de Ordin.
• Asistenta in vanzarea lucrurilor in sistem de consignatie prin crearea unui MAGAZIN SOCIAL – in parteneriat cu administratiile publice locale si Asociatiile Militarilor in rezerva si retragere si a celor civili (spatiul oferit de acestea fara chirie).

 

ro en en

aplica-online donatii

icoana-sfanta-maria

Institutul de Terapii Complementare si Prim-Ajutor <<Sf. Pantelimon>>

servicii-prim-ajutor-de-baza-Ordinul-Maria

emergency-services-registrul-paramedicilor-Ordinul-Maria

IAFC-Emergency Services - Membership Institutul de Terapii Complementare si Prim-Ajutor

Vizitatori Online

We have 3 guests and no members online

senior-resist-ingrijire-la-domiciliu-Ordinul-Maria

senior-business-mentenanta-de-portofoliu-Ordinul-Maria

senior-plus-centre-recuperare-terapii-alternative-Ordinul-Maria

senior-mixt-travel-excursii-recreative-Ordinul-Maria

senior-px-market-centre-logistice-Ordinul-Maria

senior-transfer-servicii-funerare-transfer-international-Ordinul-Maria

DIRECTIONEAZA 2% DIN IMPOZITUL TAU

FACILITATI MEMBRII