Sfanta Maria
Protectoarea Ordinului
Ocrotitoarea Brasovului

preafericitul-daniel-ordinul-militar-al-sfintei-maria-crestin-ortodox

Preafericitul Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
Mitropolitul Ardealului
Arhiepiscopul Sibiului
Prof. univ. dr. Laurentiu Streza

insotiti de zeci de preoti ortodocsi, cu ocazia oficierii slujbei de Sfintire de la Caminul de Batrani din cadrul Parohiei Bisericii Sf. Treime – Pe Tocile, au ascultat si binecuvantat petitia facuta de 20 de asociatii culturale si promovata in fata Bisericii de Mare Comandor al Ordinului Militar al Sfintei Maria – Crestin Ortodox si de scriitorul Freund-Brenciu Mircea, ca Brasovul sa o aiba ca protectoare spirituala pe

- Sfanta Maria -

  • Sarbatorita in data de 8 septembrie a fiecarui an in cadrul celebrarii crestin-ortodoxe a Nasterii Maicii Domnului, sarbatoare de inceput a Anului Nou Bisericesc.
  • Pelerinajul crestin-ortodox va fi organizat simbolic de la Biserica Sf. Treime – Pe Tocile din Scheii Brasovului, pana la Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Piata Sfatului Brasov. (Adormirea Maicii Domnului fiind sarbatoare apropiata de 31 august – sfarsitul Anului Bisericesc).
  • Anul Bisericesc sta sub ocrotirea Maicii Domnului. Acest lucru ne este descoperit si in troparul slujbei in care ii multumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ne-a daruit in anul care a trecut si Il rugam sa binecuvinteze anul care incepe.
  • Praznicul Anului Nou bisericesc s-a asezat de catre Sfintii Parinti la Sinodul I de la Niceea, cind marele imparat Constantin, biruind pe Maxentiu prigonitorul, a innoit si a luminat toata lumea cu dreapta credinta, dezradacinind praznicele paginesti. Astfel a izbavit pe crestini de jugul greu al persecutiilor, schimbind intelesul Indictionului. Sfintii Parinti au rinduit sa se praznuiasca Anul Nou bisericesc ca un inceput al mintuirii crestinilor, aducindu-ne aminte de intrarea lui Hristos in mijlocul adunarii evreilor si de vestirea din cartea lui Isaia a "anului Domnului bine primit". Asadar, nu praznuim praznicul Legii Vechi in prima zi a lunii septembrie, ci praznuim intrarea Domnului, cind singur datatorul Legii S-a aratat pe Sine lumii, pogorindu-Se din cele de sus si purtind in Sine pe Duhul Tatalui; cind a scris Legea lui Dumnezeu, nu cu degetul, ci cu dumnezeiasca Sa limba si cu prea dulcea Sa gura; nu pe lespezi de piatra, ci pe lespezile inimii noastre cele trupesti. Mintuitorul, zidind cortul cel gindit al Bisericii Sale, S-a adus lui Dumnezeu-Tatal jertfa singeroasa pe Sine pentru pacatele noastre, singur fiind Arhiereul cel mare Care a strabatut cerurile, curatindu-ne pe noi de pacate prin singele Sau varsat pe Cruce pentru noi, facindu-ne pentru El biserici sfinte, dupa cuvintul apostolului care zice: "Biserica lui Dumnezeu care sinteti voi este sfinta".

 

The biggest bookie William Hill United Kingdom link.